Fenyklový salát s fazolkami
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůFenykl sladký - hlíza
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 45gramůOříšky piniové
- 350gramůFazolové lusky zelené
- 250gramůSýr Ricotta
- 500mililitrůVoda pitná
- 90mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fenykl očistíme a pokrájíme na tenké nudličky. Sýr rozdrobíme. Fazolky necháme uvařit 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
- 260 ml oleje, citronovou šťávu a fenykl smícháme dohromady a přikryté necháme marinovat 10 minut.
- 3Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a opražíme na něm piniové oříšky. K marinované směsi vmícháme fazolky a sýr. Osolíme a opepříme, přimícháme oříšky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.