Fettuccine s drůbežími játry a žampiony
40 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůJátra drůbeží
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 8kusůŠalvěj čerstvá
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 20kusůBazalka
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 1lžíceBalsamico ocet
- 140mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
47 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme je na menší kousky. Žampiony očistíme a překrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a pomocí lisu na česnek prolisujeme. Chilli papričky omyjeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a případá zbylá jadýrka opláchneme. Papričku nakrájíme nadrobno. Otrháme lístky šalvěje, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Omyjeme pomeranč, oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme na mírném ohni cukr a podusíme v něm pomerančovou kůru doměkka. Změklou kůru smícháme s prolisovaným česnekem, papričkami, šalvějí, solí a polovinou olivového oleje.
- 3Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a na silném ohni na něm zrhuba 1 minutu dusíme žampiony. Houby osolíme a přidáme směs s pomerančovou kůrou. Otrháme bazalku, lístky omyjeme, osušíme a nahrubo natrháme.
- 4Fettuccine uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Játra osmažíme na zbytku olivového oleje asi 2 minuty ze všech stran. Osolíme je a podlijeme balsamikovým octem.
- 5Ještě teplé těstoviny promícháme se žampiony, přidáme játra a bazalku. V případě potřeby dochutíme solí. Upravíme na talíře a podáváme zdobené lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.