Fettuccine s drůbežími játry a žampiony

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
47 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme je na menší kousky. Žampiony očistíme a překrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a pomocí lisu na česnek prolisujeme. Chilli papričky omyjeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a případá zbylá jadýrka opláchneme. Papričku nakrájíme nadrobno. Otrháme lístky šalvěje, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Omyjeme pomeranč, oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme na mírném ohni cukr a podusíme v něm pomerančovou kůru doměkka. Změklou kůru smícháme s prolisovaným česnekem, papričkami, šalvějí, solí a polovinou olivového oleje.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a na silném ohni na něm zrhuba 1 minutu dusíme žampiony. Houby osolíme a přidáme směs s pomerančovou kůrou. Otrháme bazalku, lístky omyjeme, osušíme a nahrubo natrháme.
  • 4
    Fettuccine uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Játra osmažíme na zbytku olivového oleje asi 2 minuty ze všech stran. Osolíme je a podlijeme balsamikovým octem.
  • 5
    Ještě teplé těstoviny promícháme se žampiony, přidáme játra a bazalku. V případě potřeby dochutíme solí. Upravíme na talíře a podáváme zdobené lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.