Fettuccine s uzeným lososem
25 min.
Ingredience
- 100gramůLosos uzený
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaHořčice v prášku
- 1špetkaSůl
- 375gramůTěstoviny Fettuccine
- 1stroužekČesnek
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 35gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 0,25hrnekPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji nejprve velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme smetanu, nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne. Vložíme na kousky nakrájeného lososa, dochutíme citronovou šťávou, promícháme a zvolna prohřejeme.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 3Přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Dozdobíme sušenými rajčaty, strouhaným parmazánem, pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.