Fettuccine s uzeným sýrem a salámem
35 min.
Ingredience
- 375gramůTěstoviny Fettuccine
- 200gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSalám Turistický trvanlivý
- 60gramůSýr Eidam uzený 45%
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 375mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 3litryVoda pitná
- 3plátkyAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
35 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím slijeme ze sušených rajčat olej a odložíme si ho stranou. Rajčata nakrájíme na nudličky.
- 3Olej z rajčat v rendlíku zahřejeme a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme najemno nakrájený česnek, krátce osmahneme, vmícháme rajčata, nakrájenou slaninu a salám a cca 2-3min podusíme.
- 4Do směsi vmícháme mouku, rajčatový protlak a dusíme ještě minutu. Poté za stálého míchání přiléváme kondenzované mléko, omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme, vmícháme nastruhaný sýr, kajenský pepř, nasekanou petrželku a pepř. Dochutíme solí a zvolna provaříme dokud se sýr neroztaví.
- 5Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.