Fettuccine se slaninou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusBazalka
- 1stroužekČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a slaninu dobře osmahneme. Přidáme cibuli a česnek, 2 minuty podusíme.
- 2Přidáme vývar a petrželku, osolíme a opepříme. Celou směs necháme při nízké teplotě svařit na poloviční množství.
- 3Lístky bazalky opláchneme, nasekáme najemno a přimícháme do zhoustlé omáčky.
- 4Fettuccine uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.