Fettuccine se smetanou a krevetami
45 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej olivový
- 6kusůCibulka jarní
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
24 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
642 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2Mezitím vyloupeme krevety. Nakrájené cibulky a prolisovaný česnek orestujeme na rozehřátém másle, přidáme krevety a cca 3min podusíme, až maso změní barvu. Poté krevety vyjmeme. Do šťávy vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme zpět krevety, ochutíme solí, pepřem a ještě krátce asi 1min povaříme.
- 3Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.