Fettuccine se smetanou a krevetami

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
24 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
642 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Mezitím vyloupeme krevety. Nakrájené cibulky a prolisovaný česnek orestujeme na rozehřátém másle, přidáme krevety a cca 3min podusíme, až maso změní barvu. Poté krevety vyjmeme. Do šťávy vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme zpět krevety, ochutíme solí, pepřem a ještě krátce asi 1min povaříme.
  • 3
    Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.