Fettuccine se žampiony a fazolkami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
57 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.
  • 2
    Mezitím z fazolových lusků odkrojíme konce a nakrájíme podélně na nudličky. Nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání krátce cca 1min podusíme. Poté zalijeme vínem, smetanou a vývarem. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 10min zvolna povaříme.
  • 3
    Vejce rozšleháme s trochou horké omáčky, za stálého míchání vlijeme do omáčky, přidáme fazolky, nakrájenou bazalku, opražené piniové oříšky, na nudličky nakrájená rajčata a prohřejeme.
  • 4
    Ochutíme solí a pepřem a poté omáčku nalijeme na těstoviny. Promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu, případně čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.