Fettuccine se žampiony a fazolkami
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 125mililitrůVíno bílé
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 35gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1hrstSýr Parmezán
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 315mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůOříšky piniové
- 2lžíceOlej olivový
- 280gramůTěstoviny Fettuccine
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
57 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.
- 2Mezitím z fazolových lusků odkrojíme konce a nakrájíme podélně na nudličky. Nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání krátce cca 1min podusíme. Poté zalijeme vínem, smetanou a vývarem. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 10min zvolna povaříme.
- 3Vejce rozšleháme s trochou horké omáčky, za stálého míchání vlijeme do omáčky, přidáme fazolky, nakrájenou bazalku, opražené piniové oříšky, na nudličky nakrájená rajčata a prohřejeme.
- 4Ochutíme solí a pepřem a poté omáčku nalijeme na těstoviny. Promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu, případně čerstvými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.