Fettuccine v sýru
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCeler řapíkatý
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůSýr Ricotta
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
428 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Gorgonzolu rozdrobíme.
- 3Oloupaný a nakrájený celer smažíme na másle za průběžného promíchávání asi 2 minuty. Přidáme smetanu, sýry ricotta a gorgonzola, osolíme a opepříme.
- 4Omáčku průběžně promícháváme. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Nalijeme ji na teplé těstoviny a protřeseme a asi minutu ještě provaříme. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Tomik V
út 4. 3. 2014
dobré, dala bych si
trribulus
út 4. 3. 2014
K tomu snad není potřeba nic dodávat. Tak trochu italská klasika, ale hlavně jednoduché, poměrně rychlé a především dobré.