Fettucine Primavera
55 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 30gramůBazalka
- 150gramůChřest bílý
- 120gramůBrokolice
- 220gramůCuketa
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 60gramůPaprika červená
- 60gramůPaprika žlutá
- 3stroužkyČesnek
- 90gramůHrášek
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 90gramůSýr Parmezán
- 5litrůVoda pitná
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve slané vodě uvaříme nakrájený chřest, růžičky brokolice a nakrájenou cuketu doměkka (asi 3 minuty). Scedíme a odložíme stranou.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky papriky a drcený česnek a smažíme za průběžného promíchávání 4 minuty nebo do změknutí paprik.
- 3Vložíme rajčata, 3 lžíce rajské šťávy, hrášek a podusíme 5 minut (nebo až se tekutina v pánvi vydusí na polovinu).
- 4Přidáme chřest, brokolici a cuketu, vmícháme smetanu a upravujeme
- 51-2 minuty, až se tekutina trochu vyvaří a sjednotí se chuť. Podle chuti dokořeníme.
- 6Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě ve velkém hrnci.
- 7Nudle důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Vmícháme bazalku, posypeme parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.