Fettucine s bazalkou na smetaně
50 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 240gramůBazalka
- 1kusChilli paprička
- 3stroužkyČesnek
- 55gramůSýr Parmezán
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3lžíceMed včelí
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 5litrůVoda pitná
- 1lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
52 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
- 2Zatímco se těstoviny vaří, otrháme listy bazalky ze stonků. Bazalku, chilli papričku, česnek, piniové oříšky, parmezán, citronovou šťávu, olej a med rozmixujeme nahrubo.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu smetanu a drůbeží vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Potom ztlumíme plamen a omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut do zhoustnutí. Ochutíme ji nahrubo umletým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolíme.
- 4Těstoviny dáme do omáčky a důkladně je promícháme, aby se omáčkou rovnoměrně obalily. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.