Fettucine s bazalkou na smetaně

50 min.
Itálie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
52 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
  • 2
    Zatímco se těstoviny vaří, otrháme listy bazalky ze stonků. Bazalku, chilli papričku, česnek, piniové oříšky, parmezán, citronovou šťávu, olej a med rozmixujeme nahrubo.
  • 3
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu smetanu a drůbeží vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Potom ztlumíme plamen a omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut do zhoustnutí. Ochutíme ji nahrubo umletým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolíme.
  • 4
    Těstoviny dáme do omáčky a důkladně je promícháme, aby se omáčkou rovnoměrně obalily. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.