Fettucine s kuřecími játry
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 100gramůJátra kuřecí
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůPažitka
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůHořčice dijonská
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
866 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin očistíme kuřecí játra a nakrájíme je na plátky. Pažitku si nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a důkladně rozšleháme.
- 3Na velké pánvi osmažíme na oleji na malém ohni cibuli a česnek. Vložíme kuřecí játra a smažíme je 2-3 minuty. Směs odstavíme a vmícháme do ní smetanu, část pažitky, hořčici, sůl a pepř. Potom omáčku přivedeme k varu. Průběžně ji promícháváme, vlijeme do ní rozšlehaná vejce a odstavíme ji.
- 4Omáčku nalijeme na těstoviny a promícháme. Zdobíme strouhaným parmezánem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.