Fettucine se zeleninovou omáčkou

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
356 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Romanesco rozebereme na malé růžičky, česnek prolisujeme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek s feferonkou a osmahneme. Přidáme romanesco, sardelky, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zakryjeme pokličkou a podusíme 5 až 7 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.