Fettucini s mušlemi
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 350gramůTěstoviny Fettuccine
- 700gramůMušle svatojakubské
- 2kusyArtyčoky
- 200gramůRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůBazalka
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
34 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jeden stroužek česneku nasekáme a druhý trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme. Očistíme artyčoky, odkrojíme stonky, pokrájíme je na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s přídavkem citronové šťávy.
- 2Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Mušle nasypeme do pánve, přidáme rozmačkaný česnek, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při sřední teplotě je pod pokličkou necháme otevřít. Mušličky vyloupeme ze skořápek a přes jemné sítko scedíme tekutinu, v níž se vařily, uschováme.
- 3Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a přidáme scezené a osušené plátky artyčoků. Za občasného zamíchání je podusíme, přidáme po špetce soli a pepře, rajčata a 3-4 lžíce uschované tekutiny z vaření mušlí a ještě 15 minut povaříme. Potom přidáme vyloupané mušle a nasekanou petrželku a bazalku.
- 4V hrnci uvaříme těstoviny a scezené promícháme s omáčkou.
- 5Hotový pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.