Fettucini s mušlemi

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
34 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jeden stroužek česneku nasekáme a druhý trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme. Očistíme artyčoky, odkrojíme stonky, pokrájíme je na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s přídavkem citronové šťávy.
  • 2
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Mušle nasypeme do pánve, přidáme rozmačkaný česnek, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při sřední teplotě je pod pokličkou necháme otevřít. Mušličky vyloupeme ze skořápek a přes jemné sítko scedíme tekutinu, v níž se vařily, uschováme.
  • 3
    Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a přidáme scezené a osušené plátky artyčoků. Za občasného zamíchání je podusíme, přidáme po špetce soli a pepře, rajčata a 3-4 lžíce uschované tekutiny z vaření mušlí a ještě 15 minut povaříme. Potom přidáme vyloupané mušle a nasekanou petrželku a bazalku.
  • 4
    V hrnci uvaříme těstoviny a scezené promícháme s omáčkou.
  • 5
    Hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.