Filé pečené s vínem
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,1litrVíno bílé
- 5kusůPepř černý celý
- 5lžicOlej stolní
- 5lžicOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusCitrony
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
641 mg
Postup přípravy
- 1Filé omyjeme a rozdělíme na porce.
- 2Vložíme je do porcelánové mísy, zalijeme směsí oleje, octa, koření a soli a necháme marinovat asi 3 hodiny.
- 3Filé po okapání potřeme tekutým zchladlým máslem a obalíme ve strouhance. Vložíme je do vymaštěného kastrolu a po obou stranách opečeme. Porce po částech podléváme vínem.
- 4Každou porci filé ozdobíme dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.