Filé po brazilsku
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2kusyLimetka
- 1lžičkaSůl
- 4kusyRajčata
- 1200gramůFilé z aljašské tresky
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 1kusFeferony
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej sójový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
33 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek a koriandr nadrobno nasekáme a smícháme s limetkovou šťávou, solí a pepřem. Směsí potřeme omyté a osušené porce filé uvnitř i na povrchu. Filé zabalíme do fólie a necháme rozležet asi 2 hodiny.
- 2Oloupanou cibuli, rajčata a feferonku jemně nakrájíme, opečeme na olivovém oleji a chvíli podusíme. Vmícháme nasekanou petrželku a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Porce filé smažíme na oleji po každé straně asi 8 minut. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.