Filé po pražsku
30 min.
Ingredience
- 100gramůCitrony
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůSůl
- 180gramůStrouhanka
- 50mililitrůOlej stolní
- 1decilitrVíno bílé
- 60gramůVejce slepičí
- 1000gramůFilé z aljašské tresky
- 80mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
918 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filé nakrájíme na porce, opepříme je, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou a pokapeme vínem, citronovou šťávou a olejem. Necháme krátce odležet v chladničce.
- 2Potom filé osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém tuku filé zvolna smažíme do zlatavé barvy.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 6. 10. 2015
Filé po pražsku
Smažené rybí filé máme rádi, tento recept nezklamal a můžu ho doporučit. Použila jsem ale o hodně více tuku na smažení, než uvádí recept.