Filé s rezavou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceHořčice
- 3kusyRajčata
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 600gramůBrambory vařené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
42 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a vymačkáme z nich vodu, sterilované okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme.
- 3Připravená rajčata přidáme k filé, pokropíme octem a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut.
- 4Mezitím v kastrole na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pak zalijeme šťávou z upečeného filé. Přidáme nakrájené okurky a hořčici. Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, případně přisolíme.
- 5Do hotové omáčky vložíme filé s rajčaty. Už nevaříme.
- 6Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.