Filé s rezavou omáčkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
42 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a vymačkáme z nich vodu, sterilované okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme.
  • 3
    Připravená rajčata přidáme k filé, pokropíme octem a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut.
  • 4
    Mezitím v kastrole na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pak zalijeme šťávou z upečeného filé. Přidáme nakrájené okurky a hořčici. Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, případně přisolíme.
  • 5
    Do hotové omáčky vložíme filé s rajčaty. Už nevaříme.
  • 6
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.