Filé v mrkvi a hořčičném krému
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceHořčice
- 7kusůMrkev kořen
- 600gramůFilé z aljašské tresky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou mrkev nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo a mrkev osmahneme.
- 2Poté osolíme, opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.
- 3Nasekanou petrželku smícháme se smetanou a hořčicí.
- 4Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
- 5Na dno pekáče dáme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a navrch rybu. Poklademe zbytkem mrkve a krému.
- 6Zapékáme při 180 stupních asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.