Filé z platýze se žampióny
31 min.
Ingredience
- 260gramůPlatýz - filety
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 300gramůMrkev kořen
- 10gramůCukr krupice
- 10gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampion zahradní
- 1lžičkaVývar zeleninový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůZakysaná smetana
- 15gramůPažitka
- 15gramůPetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Porce filé z platýze potřeme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme uležet.
- 2Omyjeme a očistíme mrkev a žampióny, pokrájíme nadrobno nebo na tenké plátky.
- 3Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi, přidáme mrkev, dvě lžičky cukru a orestujeme za stálého míchání. Granulovaným zeleninovým vývarem a nahrubo mletým pepřem okořeníme. Na zeleninový základ vložíme filé a žampióny a zakryté vaříme při mírné teplotě 4 až 6 minut. Pak filé vyjmeme a dáme nakrátko do tepla. Kyselou smetanou přelijeme zeleninu a zasypeme omytými a najemno nasekanými bylinkami. Před podáváním můžeme ještě dochutit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.