Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou
28 min.
Ingredience
- 150gramůZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusKerblík
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůTreska aljašská
- 10gramůSůl
- 0,25litrVývar rybí
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
650 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.
- 2Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple.
- 3Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme.
- 4Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.