Filé zapečené s jablky a celerem
50 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyJablka
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůCibule
- 20gramůStrouhanka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Filé urovnáme do máslem vymazaného pekáčku a mezi jednotlivé porce vložíme omytá, nastrouhaná jablka, oloupaný, nastrouhaný celer a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Při podávání ozdobíme každou porci snítkou petrželky.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.