Filet z tresky s fenyklem
35 min.
Ingredience
- 1kilogramFilety z tresky tmavé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 250gramůFenykl sladký - hlíza
- 30gramůPetržel - nať
- 125gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 10gramůKopr čerstvý
- 10gramůŘeřicha
- 60gramůAnčovičky konzervované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený fenykl a zvolna smažíme 5 minut, průběžně promícháváme, až změkne, ale ještě nezačne hnědnout.
- 2Odstavíme, přimícháme nakrájené ančovičky, petrželovou nať, strouhanku, sůl a pepř.
- 3Steaky z tresky vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy a každý zvlášť pokryjeme vrstvou směsi ančoviček a fenyklu, kterou přitiskneme rukou.
- 4Maso pokapeme olejem z ančoviček a dáme je na 15-20 minut péci do předehřáté trouby na 200 °C, až maso zmatní a snadno se uvolňuje od kostí.
- 5Hotové steaky dáme na vyhřáté talíře. Ozdobíme je plátky citronu, snítky kopru a řeřichy a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.