Filet z tresky s fenyklem

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený fenykl a zvolna smažíme 5 minut, průběžně promícháváme, až změkne, ale ještě nezačne hnědnout.
  • 2
    Odstavíme, přimícháme nakrájené ančovičky, petrželovou nať, strouhanku, sůl a pepř.
  • 3
    Steaky z tresky vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy a každý zvlášť pokryjeme vrstvou směsi ančoviček a fenyklu, kterou přitiskneme rukou.
  • 4
    Maso pokapeme olejem z ančoviček a dáme je na 15-20 minut péci do předehřáté trouby na 200 °C, až maso zmatní a snadno se uvolňuje od kostí.
  • 5
    Hotové steaky dáme na vyhřáté talíře. Ozdobíme je plátky citronu, snítky kopru a řeřichy a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.