Filet ze svatého Petra
30 min.
Ingredience
- 1kilogramTilapie
- 200gramůArtyčoky
- 200mililitrůVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 100gramůTymián čerstvý
- 300mililitrůVývar rybí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCitrony
- 50gramůPetržel - nať
- 80gramůStrouhanka
- 15gramůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme vodu, víno, tymián a vše přivedeme k varu. Artyčoky umyjeme od nečistot a dáme vařit do hrnce, dokud nezměknou. Ve vedlejším hrnci necháme vařit rybí vývar, přidáme do něho máslo, citronovou šťávu a uvařené artyčoky s nasekanou petrželí.
- 2V misce smícháme strouhanku, olej a sůl s pepřem, směsí potřeme ze všech stran filety. Ty následně dáme grilovat z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíři pak polijeme citronovou omáčkou s artyčoky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.