Filety lososa pečné v listové těstu
40 min.
Ingredience
- 450gramůListové těsto
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500gramůLosos - filety
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5stroužkůČesnek
- 1kusCibule červená
- 10gramůPetržel - nať
- 2lžičkyKoření na ryby
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme, přidáme nasekanou petrželovou nať, nakrájená rajčata, promícháme a necháme odstát.
- 2Filety lososa osolíme, opepříme, posypeme rybím kořením, nakrájíme na větší kousky, necháme zatím stranou.
- 3Listové těsto kupované je už rozválené na pláty. Menší pekáč potřeme máslem, vyložíme plátem listového těsta, který také potřeme máslem, na něj dáme druhý plát těsta a rozložíme směs s rajčaty, naskládáme připravené kousky lososa a vše přikryjeme dalším plátem těsta, který opět potřeme máslem, přiložíme ještě jeden plát, potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby, kde necháme péct přibližně 20 minut.
- 4Upečené jídlo vytáhneme z trouby, krájíme na úhledné porce, které pokládáme na mělké talíře, ke každé porci přidáme plátek citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.