Filety lososa pečné v listové těstu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme, přidáme nasekanou petrželovou nať, nakrájená rajčata, promícháme a necháme odstát.
  • 2
    Filety lososa osolíme, opepříme, posypeme rybím kořením, nakrájíme na větší kousky, necháme zatím stranou.
  • 3
    Listové těsto kupované je už rozválené na pláty. Menší pekáč potřeme máslem, vyložíme plátem listového těsta, který také potřeme máslem, na něj dáme druhý plát těsta a rozložíme směs s rajčaty, naskládáme připravené kousky lososa a vše přikryjeme dalším plátem těsta, který opět potřeme máslem, přiložíme ještě jeden plát, potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby, kde necháme péct přibližně 20 minut.
  • 4
    Upečené jídlo vytáhneme z trouby, krájíme na úhledné porce, které pokládáme na mělké talíře, ke každé porci přidáme plátek citrónu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.