Filety z lososa se špenátovými nudlemi
35 min.
Ingredience
- 240gramůLosos - filety
- 1stroužekČesnek
- 7gramůPažitka
- 7gramůBazalka
- 40mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 90gramůNudle špenátové
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenátové nudle povaříme v osolené vodě přibližně 15 minut. Řídíme se návodem na obalu. Scedíme a necháme okapat.
- 2Do misky nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, posekanou pažitku s bazalkou, filety lososa vložíme do ochuceného oleje a necháme 20 minut odležet.
- 3Filety vyndáme, položíme na rozpálenou pánev a osmažíme z obou stran. Filety vyjmeme, do pánve nalijeme zbytek ochuceného oleje, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a provaříme.
- 4Filety upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme smetanovou omáčkou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.