Filety z makrely v hořčicové omáčce
45 min.
Ingredience
- 600gramůMakrela - filety
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžícePetržel - nať
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory vařené
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
59 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova.
- 2Na cibuli vyrovnáme filety z makrely, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku, přilijeme ocet a trochu vody.
- 3Nádobu přikryjeme pergamenem, v troubě předehřáté na 160°C dusíme 20 minut.
- 4Nádobu s rybou vyjmeme z trouby, filety opatrně vybereme a udržujeme v teple.
- 5Smetanu rozmícháme s moukou, směsí zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, přidáme hořčici, poté porce makrely vrátíme zpět. Už nevaříme.
- 6Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.