Filety z mořských ryb se sezamem
45 min.
Ingredience
- marináda
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 6lžicOlej olivový
- 4kusyCibule
- 15gramůZázvor celý
- na ozdobu
- trojobal
- 2špetkySůl
- 4lžíceSezam - semena
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaHořčice
- 500gramůFilé z mořského jazyka
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořských ryb omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 2Zázvor oloupeme a nastrouháme. Jarní cibuli omyjeme a pokrájíme.
- 3Připravíme si marinádu: víno smícháme se solí, pepřem, olejem, zázvorem a cibulkou. Plátky ryb vložíme do marinády a dáme do chladničky na 15 minut.
- 4Připravíme si ve třech miskách trojobal. Mouku, rozšlehaná osolená vajíčka s hořčicí a sezamová semínka. Plátky ryb postupně obalíme v mouce, osoleném vajíčku s hořčicí a nakonec v sezamu.
- 5Ve woku si rozpálíme olej a plátky smažíme (2-3 minuty) z každé strany dozlatova.
- 6Usmaženou rybu ozdobíme na talíři plátky citronu a snítky omyté petrželky.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.