Filety z tresky na zelenině
40 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 4kusyCuketa
- 4stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička sušená
- 2lžícePetržel - nať
- 4špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicOlej olivový
- 600gramůFilety z tresky tmavé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme rajčata a cukety. Rajčata rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Cukety nakrájíme na malé kostky. Stroužky česneku oloupeme a rozkrájíme na malé kousky.
- 21/2 l vody s rajčaty, česnekem, cuketami, chilli papričkou a petrželí přivedeme k varu. Ochutíme solí a vaříme při mírné teplotě asi 5 minut. Hrnec se zeleninou odstavíme z hořáku a vmícháme 2 polévkové lžíce olivového oleje.
- 3Filety z tresky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, okořeníme solí a pepřem a obrátíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a filety na něm po obou stranách pečeme dozlatova.
- 4Filety z tresky podáváme na zeleninové směsi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.