Filety ze pstruha zapečené pod žampiony a sýrem
50 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceOcet jablečný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
42 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté, vykostěné filety ze pstruhů marinujeme s jablečným octem, citronovou šťávou, pepřem, solí a kari kořením. Očištěný fenykl nakrájíme na osminky a povaříme ve vývaru s trochou zázvoru. Povařený fenykl rozložíme do máslem vymazaného pekáčku. Marinované rybí filety krátce osmahneme po obou stranách na pánvi na másle a položíme na fenykl. Na filety rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.