Filety ze štiky pečené se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 600gramůŠtika obecná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 150gramůCuketa
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůSýr Parmezán
- 100gramůStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Štiku vyfiletujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, cuketu rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme cuketu a papriku a za stálého míchání smažíme do změknutí. Poté vmícháme rajčata, pepř a dusíme bez poklice, až se tekutina vydusí, občas promícháme.
- 3Do olejem vymazané zapékací mísy poskládáme filé ze štiky, překryjeme směsí zeleniny, přelijeme smetanou, zasypeme sýrem, petrželovou natí a strouhankou. Rybu pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny. Servírujeme v míse, ve které se ryba pekla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.