Flanderská omáčka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaHořčice
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5šálekOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusVepřový mozek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
37 g
Vláknina
67 mg
Vápník
20 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový mozeček odblaníme, omyjeme a krátce povaříme.
- 2Okapaný mozeček rozetřeme s hořčicí, osolíme, opepříme a postupně zředíme olejem. Nakonec do omáčky přidáme trochu octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.