Flejšky z Podkrkonoší

36 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bramborovou kaši dáme do mísy. Smícháme s moukou, vejcem, tvarohem, solí, pepřem, vypracujeme tužší bramborové těsto. Pak těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát o síle asi 7 mm. Formičkou o průměru asi 10 cm vykrojíme placky, které obalíme ve strouhance a dáme je na olejem vymazaný plech, který jsme rozehřáli v předem vyhřáté troubě.
  • 2
    Flejšky pečeme dozlatova přibližně 7-8 minut z každé strany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.