Flejšky z Podkrkonoší
36 min.
Ingredience
- 500gramůBramborová kaše
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůTvaroh konzumní
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůStrouhanka
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bramborovou kaši dáme do mísy. Smícháme s moukou, vejcem, tvarohem, solí, pepřem, vypracujeme tužší bramborové těsto. Pak těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát o síle asi 7 mm. Formičkou o průměru asi 10 cm vykrojíme placky, které obalíme ve strouhance a dáme je na olejem vymazaný plech, který jsme rozehřáli v předem vyhřáté troubě.
- 2Flejšky pečeme dozlatova přibližně 7-8 minut z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.