Flekovský guláš

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání.
  • 2
    Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
  • 3
    Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme.
  • 4
    Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme.
  • 5
    Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.