Flekovský guláš
110 min.

Ingredience
- 200gramůCibule
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůPetržel - nať
- 750gramůHovězí maso přední
- 60gramůSádlo škvařené
- 15gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 1gramMajoránka
- 50gramůKřen
- 50gramůRajčata
- 5gramůČesnek
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůVoda pitná
- 25gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání.
- 2Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
- 3Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme.
- 4Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme.
- 5Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.