Fleky zapečené se zvěřinou

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
442 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme.
  • 2
    Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  • 3
    V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky.
  • 5
    Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme.
  • 6
    Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.