Fleky zapečené se zvěřinou
85 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí plec
- 150gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 80mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- Na fleky
- 2litryVoda pitná
- 500gramůTěstoviny fleky
- 0,5lžičkaSůl
- Na pečení
- 1lžíceStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
442 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme.
- 2Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat.
- 4Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky.
- 5Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme.
- 6Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.