Focaccia s krůtím masem
25 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůFocaccia
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 80gramůLilek
- 80gramůŽampiony - sterilované
- 80gramůPaprika sterilovaná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme vyplakat. Krůtí prsa nakrájíme na medailónky. Maso pak vložíme do skleněné mísy, kam přidáme drcený česnek, koření, citrónovou štávu a olej. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Rozpálíme pánev a medailonky z obou stran zprudka osmahneme. Medailónky smažíme 2 minuty z každé strany. Když jsou hotové, nakrájíme je podélně na tenké plátky. Maso udržujeme horké.
- 2V téže pánvi osmažíme plátky lilku a uchováme v teple.
- 3Bochník chleba focaccia nakrájíme na jednotlivé porce a uprostřed rozřízneme. Střídku pokapeme olivovým olejem.
- 4Na každý chléb položíme plátek lilku, plátky masa a navrch dáme houby a nakládanou papriku. Vše přikryjeme druhou polovinou chleba. Plněný chléb vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C necháme
- 510 minut prohřát. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.