Francká hutná polévka
33 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůBrambory
- 150gramůCeler bulvový
- 1kusPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůHovězí maso mleté
- 1250mililitrůVoda pitná
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůMrkev kořen
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a brambory oloupeme, celer a mrkev oškrábeme a vše nakrájíme na plátky. Pórek a květák očistíme, pórek nakrájíme na kolečka a květák rozebereme na růžičky.
- 2V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm 5 minut opékáme mleté maso. Přidáme zeleninu a přilijeme vodu. Osolíme, opepříme, zakryjeme a vaříme 10 minut.
- 3Hotovou polévku dochutíme, nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželí. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.