Francouzská dýňová polévka
65 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 2kilogramyDýně
- 3lžíceRýže loupaná
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme sklenicí vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Přebytečnou vodu necháme vypařit. Podušenou dýni opepříme.
- 2Svaříme mléko, přidáme dýni, rýži, sůl a cukr. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
- 3Nakonec do polévky nalité do mísy přidáme máslo a petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.