Francouzská polévka

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
32 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
17 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nasekáme, květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Pórek očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev, brambory celer a kedluben oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Maso omyjeme, do tlakového hrnce dáme vodu, osolíme, přidáme maso s kostí, cibuli, asi polovinu celeru, bobkový list a čtvrtinu mrkve nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 25 minut.
  • 3
    V kastrolu rozpálíme sádlo a podusíme na něm zbylou zeleninu, zalijeme vývarem z tlakového hrnce a přidáme hrášek. Osolíme, opepříme a vaříme zakryté asi 10 minut na mírném ohni.
  • 4
    Maso vykostíme, nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou dáme do polévky. Ihned podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.