Francouzská polévka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 2kusyCeler bulvový
- 1kusKedlubna
- 300gramůBrambory
- 1kilogramHovězí maso přední
- 4kusyMrkev kořen
- 200gramůKvěták
- 1500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 50gramůSádlo škvařené
- 300gramůHrášek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
32 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
17 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme, květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Pórek očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev, brambory celer a kedluben oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Maso omyjeme, do tlakového hrnce dáme vodu, osolíme, přidáme maso s kostí, cibuli, asi polovinu celeru, bobkový list a čtvrtinu mrkve nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 25 minut.
- 3V kastrolu rozpálíme sádlo a podusíme na něm zbylou zeleninu, zalijeme vývarem z tlakového hrnce a přidáme hrášek. Osolíme, opepříme a vaříme zakryté asi 10 minut na mírném ohni.
- 4Maso vykostíme, nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou dáme do polévky. Ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.