Francouzská polévka z hlávkového zelí
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůPórek
- 200gramůBrambory
- 40gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu a brambory nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme doměkka.
- 2Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, přidáme vařenou rýži a vše ještě chvíli povaříme.
- 3Před podáváním rozdělíme na talíře máslo, nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. Přelijeme vroucí polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.