Francouzská tykvová polévka

55 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si nakrájíme oloupanou, semeníku a vláken zbavenou tykev na 3 cm kostky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej s máslem a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek asi 4 minuty do změknutí. Přidáme asi 1 kávovou lžičku nastrouhaného muškátového oříšku, šalvěje a tymiánu a restujeme ještě 1 minutu. Vložíme tykev, nahrubo nakrájenou mrkev, oloupané a nahrubo nakrájené jablko, vše zamícháme a přilijeme kuřecí vývar. Povaříme, přiklopíme pokličkou a cca 20 minut vaříme doměkka.
  • 3
    Vyjmeme snítky tymiánu a šalvějové listy.
  • 4
    Uvařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Je-li moc hustá, zředíme jí vývarem. Dosolíme, dopepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.