Francouzské brambory
110 min.
Ingredience
- 180gramůCibule
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůVepřová uzená plec
- 3000gramůBrambory
- 160gramůTuk
- 100gramůStrouhanka
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSůl
- 240gramůVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzenou vepřovou plec omyjeme, uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na kostičky.
- 2Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.
- 3Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na silnější kolečka.
- 4Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme dorůžova na polovině tuku.
- 5Zapékací misku nebo pekáč vymažeme zbylým tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu nakrájených brambor, mírně osolíme, opepříme a na brambory nasypeme nakrájené uzené maso. Na maso položíme plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme je a opepříme a pokapeme zbývajícím rozpuštěným tukem.
- 6Francouzské brambory dáme do vyhřáté trouby a po částečném propečení zalijeme osolenými vejci, rozšlehanými s mlékem a smetanou. Pečeme, až zálivka z vajec ztuhne a povrch je opečený dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 27. 11. 2015
Francouzské brambory
V receptu, v ingrediencích chybí vajíčka určená na zalití a zapečení brambor. Na 10 porcí je třeba 160 g, což jsou 4 kusy. Na uvaření 240 g, což je 6 ks, to je v receptu správně. Jinak recept doporučuji, pochází z Receptur, jídlo je fajn. Já osobně nekrájím na plátky, ale na menší hranolky. Jídlo jsem doplnila salátem z kysaného zelí s mrkví. Za mě palec nahoru🙂
jelito
pá 17. 6. 2016
Francouzské brambory
Francouzské brambory mohu doporučit!
Veyra
pá 17. 6. 2016
Francouzské brambory
V zapékací misce jsem již dlouho nedělal. Francouzské brambory se povedly, opravdu výborný recept. Též doporučuji. 😎
Anonymní uživatel
út 21. 2. 2017
Francouzské brambory
Klasika, která se neomrzí! Moc dobré!