Francouzské kuře na víně

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2202 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
108 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme a nakrájíme na 8 dílů. Osolíme je a opepříme. Játra z kuřete dáme stranou.
  • 2
    Na kostičky nakrájíme slaninu. Oloupeme šalotky, žamiopny očistíme a rozkrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Do pekáče vložíme třetinu množství másla a na něm necháme zesklovatět slaninu. Vmícháme ke slanině nakrájenou šalotku a žampiony. Několik minut opékáme. Potom směs vyjmeme a dáme stranou.
  • 4
    Kuře zaprášíme moukou a vložíme do pekáče. Nejdříve opečeme stehna, potom přidáme i prsa. Zakapeme koňakem, zalijeme červeným vínem a vývarem. Několik minut povaříme.
  • 5
    Ke kuřeti přidáme směs z opečené slaniny, šalotky a žampionů. Přidáme česnek, petrželku, tymián a bobkový list.
  • 6
    Předehřejeme troubu na 180 °C. Vložíme pekáč do trouby a pečeme přikryté 75 minut.
  • 7
    Toastové chleby rozdělíme na trojúhelníčky a opečeme na másle.
  • 8
    Vyndáme porce kuřete, zeleninu a česnek s bobkovým listem. Šťávu, která se vypekla, přecedíme přes síto. Potom do ní vešleháme zbylou část vychlazeného másla.
  • 9
    Kuřecí játra rozmixujeme v mixéru a vmícháme do omáčky. Zahříváme, ale už nevaříme.
  • 10
    Omáčkou přelijeme porce kuřete a servírujeme společně s toasty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.