Francouzské kuřecí závitky

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
39 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
824 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna vykostíme a kůži na nich ponecháme.
  • 2
    Nádivku: na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou jen zpěníme.
  • 3
    Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a za občasného míchání je 5 minut osmahneme. Odstavíme, přisypeme strouhanku, petržel, podle chuti sůl a pepř a směs spojíme vejcem.
  • 4
    Porce stehen několikrát lehce nakrojíme a rozklepeme paličkou. Osolíme je a opepříme. Rozdělíme na ně nádivku. Stočíme do tvaru závitku a dobře uzavřeme párátky.
  • 5
    Plněná stehna dáme v jedné vrstvě na pekáček a 20-25 minut pečeme
  • 6
    v předehřáté troubě při 190 °C, závitky během pečení podléváme teplou vodou a poléváme vypečenou šťávou.
  • 7
    Závitky vyjmeme z pekáčku, odstraníme z nich párátka a uchováme v teple.
  • 8
    Do výpeku po pečení nalijeme vývar a vaříme jen tak dlouho, až se rozvaří všechny připečeniny. Do hustého základu přidáme brusinkový džem a jen krátce rozvaříme dohladka. Omáčku podle chuti přisolíme, můžeme ji i přecedit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.