Francouzské kuřecí závitky
60 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí stehna
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceDžem brusinkový
- Nádivka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
39 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
824 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna vykostíme a kůži na nich ponecháme.
- 2Nádivku: na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou jen zpěníme.
- 3Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a za občasného míchání je 5 minut osmahneme. Odstavíme, přisypeme strouhanku, petržel, podle chuti sůl a pepř a směs spojíme vejcem.
- 4Porce stehen několikrát lehce nakrojíme a rozklepeme paličkou. Osolíme je a opepříme. Rozdělíme na ně nádivku. Stočíme do tvaru závitku a dobře uzavřeme párátky.
- 5Plněná stehna dáme v jedné vrstvě na pekáček a 20-25 minut pečeme
- 6v předehřáté troubě při 190 °C, závitky během pečení podléváme teplou vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- 7Závitky vyjmeme z pekáčku, odstraníme z nich párátka a uchováme v teple.
- 8Do výpeku po pečení nalijeme vývar a vaříme jen tak dlouho, až se rozvaří všechny připečeniny. Do hustého základu přidáme brusinkový džem a jen krátce rozvaříme dohladka. Omáčku podle chuti přisolíme, můžeme ji i přecedit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.