Francouzské roštěnky se zeleninou
135 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 8decilitrůVíno červené
- 1kusCibule
- 5kusůMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyPetržel - nať
- 100gramůKapary
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, které osolíme 1/2 lžičkou solí a zprudka po obou stranách opečeme v hrnci na 80 g rozpáleného másla. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a zalijeme červeným vínem. Přiklopíme a za častého promíchání na mírném ohni dusíme 120 minut doměkka.
- 2Měkké maso vybereme z hrnce. Do šťávy přidáme nakrájené kapary, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, zamícháme. Omáčku dochutíme soli, pepřem a stáhneme ze sporáku.
- 3Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci a na něm doměkka podusíme drobně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a na malé kousky nakrájený celer. Zeleninovou směs podle chuti osolíme.
- 4Teplé maso rozložíme na jednotlivé talíře. Přidáme kopeček dušené zeleniny, vše přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.