Francouzské telecí závitky s vepřovým masem
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůTelecí kýta
- 250gramůVepřová plec
- 100gramůCibulka jarní
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1špetkaMajoránka
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůSádlo škvařené
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Vepřovou plec omyjeme, umeleme, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku, tymián, vejce, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na telecí plátky, které svineme a převážeme nití. Závitky opečeme na sádle, přidáme 2 oloupané, na kolečka nakrájené cibule, šalvěj, majoránku a rajčatový protlak. Podlijeme vínem a vývarem, vložíme do trouby a upečeme doměkka.
- 2Závitky pečeme nejdříve pod pokličkou a krátce před dopečením pokličku odstraníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.