Francouzský hamburger
25 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůProvensálské koření
- 60gramůCibule
- 100gramůSýr smetanový 65%
- 3gramyFenykl obecný
- 3gramyOregano sušené
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůBageta
- 100gramůRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté vepřové maso dáme do mísy, přimícháme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, nasekanou cibuli, smetanový sýr, fenykl, oregano, podle chuti sůl, pepř. Směs rozdělíme na 8 kuliček a vytvarujeme hamburgery.
- 2Smažíme na oleji středně zprudka 3-4 minuty z každé strany, až jsou dobře propečené. Podáváme je mezi krajíčky bagety s rajčaty a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.