Francouzský salát s nivou
35 min.
Ingredience
- 650gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceHořčice francouzská
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 8kusůRajčata Cherry
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceSezam - semena
- 1kusBageta
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje. Grilovací pánev rozpálíme.
- 2Kořeněné maso položíme na grilovací pánev a z obou stran maso grilujeme. Pak maso vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3V misce smícháme zbytek olivového oleje, sezamový olej, vinný ocet a francouzskou hořčici.
- 4Do mísy dáme na polovinu překrojená cherry rajčátka, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, nivu, sezamová semena, přelijeme zálivkou a promícháme. Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme a přimícháme do mísy k zelenině a nivě.
- 5Bagetu nakrájíme na plátky a položíme ji na grilovací pánev. Když je bageta opečená, nakrájíme ji na kostičky a promícháme.
- 6Na talíře servírujeme salát, posypeme ho zbytkem nivy a navrch klademe grilované kousky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.