Francouzský salát z Nice
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory rané
- 1litrVoda pitná
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1kusCibulka jarní
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 1kusSalát ledový
- 150gramůRajčata Cherry
- 100gramůOlivy černé
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 120gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce, vejce uvaříme natvrdo. Omyté a očištěné zelené fazolky krátce povaříme a potom ještě rychle orestujeme na pánvi.
- 2Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, neoloupané brambory nakrájíme na plátky nebo na klínky a vejce na čtvrtky nebo na osminky.
- 3Mísu, v níž budeme salát podávat, potřeme uvnitř nadrceným česnekem. Dno poklademe salátovými listy a potom přidáme nakrájenou zeleninu, ančovičky a tuňáka. Nakonec salát posypeme olivami a ochutíme zálivkou umíchanou z oleje, octa, dijonské hořčice, pepře a soli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.