Frankfurtská bylinková omáčka

38 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
671 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě vejce vaříme cca 8 minut, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mezitím zbylá vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky v míse smícháme s hořčicí, přidáme ocet a poté postupně metličkou přišleháme olej. Mícháme, dokud nevznikne hladká majonéza. Přidáme nakrájená vejce a smetanu.
  • 2
    Všechny bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.