Frankfurtská bylinková omáčka
38 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceHořčice dijonská
- 2lžíceOcet vinný
- 8lžicOlej olivový
- 250gramůZakysaná smetana
- 10gramůPetržel - nať
- 15gramůŘeřicha
- 15gramůKerblík
- 15gramůŠťovík
- 15gramůBrutnák
- 15gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
671 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dvě vejce vaříme cca 8 minut, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mezitím zbylá vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky v míse smícháme s hořčicí, přidáme ocet a poté postupně metličkou přišleháme olej. Mícháme, dokud nevznikne hladká majonéza. Přidáme nakrájená vejce a smetanu.
- 2Všechny bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.