Frikasé ze sójových plátků s rýží basmati

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do zeleninového vývaru vsypeme sójové plátky, přivedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme 10 minut pod pokličkou nabobtnat. Potom plátky sítem vyjmeme a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Vývar uchováme.
  • 2
    Rýži přivedeme k varu (ve dvojnásobném množství osolené vody) a zvolna vaříme asi 14 minut.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme sójové plátky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme.
  • 4
    V hrnci rozehřejeme margarín, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Ochutíme kari kořením a za stálého míchání přiléváme asi 500ml vývaru. Za občasného míchání omáčku povaříme 5 minut.
  • 5
    Do omáčky přidáme sójové plátky s cibulí, nakrájený chřest, sterilovaný hrášek s mrkví a přepůlené žampiony. Zvolna povaříme ještě 5 minut.
  • 6
    Nakonec pokrm dochutíme vínem, citronovou šťávou, nektarem z agáve, solí a pepřem. Pro zjemnění přilijeme ovesnou smetanu.
  • 7
    Podáváme s uvařenou rýží basmati.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.