Frikasé ze sójových plátků s rýží basmati
50 min.
Ingredience
- 200plátkůSójové plátky
- 1litrVývar zeleninový
- 400gramůRýže Basmati
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej řepkový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMargarín
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKari koření
- 180gramůŽampiony - sterilované
- 180gramůChřest sterilovaný
- 100gramůMrkev sterilovaná
- 100gramůHrášek sterilovaný
- 50mililitrůVíno bílé veganské
- 1lžičkaNektar z agáve
- 100mililitrůSmetana ovesná
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do zeleninového vývaru vsypeme sójové plátky, přivedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme 10 minut pod pokličkou nabobtnat. Potom plátky sítem vyjmeme a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Vývar uchováme.
- 2Rýži přivedeme k varu (ve dvojnásobném množství osolené vody) a zvolna vaříme asi 14 minut.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme sójové plátky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme.
- 4V hrnci rozehřejeme margarín, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Ochutíme kari kořením a za stálého míchání přiléváme asi 500ml vývaru. Za občasného míchání omáčku povaříme 5 minut.
- 5Do omáčky přidáme sójové plátky s cibulí, nakrájený chřest, sterilovaný hrášek s mrkví a přepůlené žampiony. Zvolna povaříme ještě 5 minut.
- 6Nakonec pokrm dochutíme vínem, citronovou šťávou, nektarem z agáve, solí a pepřem. Pro zjemnění přilijeme ovesnou smetanu.
- 7Podáváme s uvařenou rýží basmati.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.